Novinky

Mamina rusínska kuchyňa medzi žijúcim dedičstvom na Urban Markete v Bratislave

Na Urban Market chodievame pravidelne. Obzerať a nakupovať dizajnové veci od slovenských výrobcov. Keď sme zistili, že témou zimného Urban Marketu bude dedičstvo, vedeli sme, že tam s našou knihou musíme byť!

Bola to pre nás vôbec prvá skúsenosť s predajom naživo a vôbec naša prvá konfrontácia knihy s ľuďmi. Mohli si ju prelistovať, ochytať a zoči-voči sa nás čokoľvek opýtať. Najčastejšie to boli tieto otázky:

  1. Ukážte,… ako robíte mačanku? My to robíme inak!
  2. A Vy ste Rusíni?
  3. Sú v knihe aj holubky?
  4. Ako dlho Vám to trvalo?
  5. Prečo ste sa rozhodli vydať knihu?
  6. Čo je gugeľ?
  7. Prečo tam ide hrubá múka? Je to lepšie?

Bonus: Najdojímavejší moment celého Urban Marketu bol pre nás ten, keď si jedna pani listovala knihu, a po pár stranách sa rozplakala. Chvíľu sme si neboli istí, čo sa stalo. Potom nám povedala, že si pri pozeraní knihy pospomínala na svojho otca a pripomenulo jej to detstvo. Pre nás najsilnejší zážitok.

Predávali sme všetko, čo máme: knihy, tašky, písanky a našu novinku – rusínske štrimfle od fusakle.skNehovoriac o tom, že Peter vyrobil tento originálny vianočný stromček, takže ak taký chcete ďalšie Vianoce, hľadajte a klikajte #PSConcrete.

Sme veľmi vďační za našich skvelých kamarátov, ktorí nás prišli podporiť, pozdraviť, dokúpiť knihy či ponožky alebo len nám kúpiť skvelý puding od @lordpudington či limonády od Herbertov.

Na Urban Market prišiel aj autor dizajnu knihy Mamina rusínska kuchyňa – Tomáš Kompaník a tiež Marián Kobolka z firmy JRK Slovensko, ktorá nás podporuje od začiatku.

Knihu Mamina rusínska kuchyňa si stále môžete kúpiť na našom webe www.rusinskakuchyna.sk

Potešili sme sa, že nás prišla pozdraviť aj úžasná žena a profesorka Edita Révay, ktorá dlhé roky žije v Izraeli a bola prvá, ktorá podporila náš crowdfunding.

Urban Market bol pre nás podujatím, na ktorom sme stretli množstvo skvelých ľudí. Je to priestor, kde sa všetci navzájom podporujú, učia nové veci, objavujú ďalších šikovných ľudí a my sme radi, že sme boli súčasťou.

Urban Market 2018 (Winter Edition):Dedičstvo. Jednoduché slovo, ktoré skrýva mnoho významov. Všetky však spája to, že ide o určitú formu odkazu z minulosti.

Špeciálny hosť: Borka 🙂

Ďakujeme, že sme mohli byť súčasťou Urban Marketu. Ďakujeme všetkým, ktorí nás potešili milými slovami a tiež u nás aj nakúpili. Veľmi si to vážime. Veríme, že aj vďaka našej knihe dedičstvo Rusínov nezanikne a budeme ho spoločne šíriť ďalej.

Košík je prázdny.